Selecteer een pagina

Op maandag 25 maart zijn Zoë Voorthuijzen, Merel Winder, Sam van der Hilst, Eva Nieuwenhuizen en Mara Slippens tezamen met trainster Monique Zwarthoed vertrokken voor een turnstage in Oslo. Samen met Topturnen Zuid was dit initiatief ontstaan om elkaar te middels een andere omgeving en samenstelling te versterken in de ontwikkeling.

De heenreis liep verliep minder voorspoedig dan verwacht door een ellenlange vertraging (8 uur) waarbij de de tijd op Schiphol werd gedood met ronddolen op Schiphol.

Voor sommige was het de eerste vlieg-ervaring en dit maakte het dus extra spannend. Vooral onze topper Eva benoemde dit ook meerdere malen. Eenmaal in het vliegtuig had iedereen snel zijn weg gevonden en kon de reis beginnen. Helaas was de vertraging zo lang dat er niet even stiekem kon worden gekeken in de turn accommodatie voor de dag erna. Het complex bestond uiteindelijk uit 3 grote hallen waarvan 1 expliciet voor de topsport, een mooie hal voor recreatie en top van alles was een hal met alleen maar trampolines.

Toen we gingen trainen kwam er ook nog een groep recreanten toen waren we wel met meer dan honderd in een zaal.

Sam van der Hilst

Met zijn allen samen trainen, slapen en eten en daarnaast veel lachen was dit een mooie ervaring voor het team. Ook het samen zijn met de turnsters van Topturnen Zuid was erg leuk en de dagelijkse metro reis van en naar de turnhal was al een feest op zich.

Het omgaan met een nieuwe omgeving en andere materialen was een leerzame ervaring. Zeker tijdens de drukke tijden wanneer de planning erg strak werd gezet. Maar de trampoline hal was toch wel bij een ieder de favoriet.

Er waren veel dingen anders dan in onze hal, sommige daarvan waren wel fijn zoals de trampoline/spring hal. Maar de balken bijvoorbeeld waren allemaal best hard

Zoë Voorthuijzen

Naast alle drukte van de training was er natuurlijk ook tijd om het eea te bezichtigen in de omgeving. Het wintersport park was erg indrukwekkend, zeker boven aan de skischans. Zelf hebben de dames ook nog even de lange latten onder gebonden en was dit een onvergetelijke ervaring en een heerlijke ontspanning. Ook het opera gebouw was een mooie bezienswaardigheid.

Conclusie was het een onwijs mooie ervaring waar naast de benodigde trainingsuren ook de ervaringen van het reizen, koken en lachen zijn meegenomen naar huis.

Zeker voor herhaling vatbaar

Merel Winder